Tuesday, May 22, 2012

Fun Fair Yang Tak Berapa Fun Sangat =_=!

assalamualaikum...

Semalam aku dgn kawan2x pg fun fair. excited sgt mo pg fun fair tu dari hari sabtu lagi mo pg tp sebab exam ditangguhkan sampai isnin. mmg ternanti2x la hari isnin bkn sbb mo exam tp sebab mo pg fun fair. huhu. sebelum pegi tu kami pg makan dulu sbb semalam kami puasa jd mo buka puasa dulu. mkn kat gm gelas besar tp kecewa sbb kedai fauvourite aku tu x buka la pula semalam. sad.

lepas mkn kami pun terus pg fun fair. mmg excited sgt sbb sdh lama x pg fun fair. paling last pg masa form 1 x silap. lama sdh kan. sebelum sampai dkt fun fair tu aku terbayang fun fair yg best + gempak sgt mcm nie.



tak pun mcm nie.



kan best kalo dpt pg fun fair mcm nie. teringin sgt mo pg. tp bila sdh sampai di fun fair tu mmg sad sgt. sbb indah khabar daripada rupa. dah la kawasan kecil. orang pun x ramai. x meriah langsung. sekali tengok mcm fun fair baru mo buka. haish. sabo ja la. nasib baik masuk free. jd x rugi sgt la.

mula2x kami sampai trus serbu rumah hantu sbb mmg rancang itu yg first kena masuk. bila tgok bayaran dia kena gn 2 token. rm2 utk 1 token. jd rm4 la kan. x da la mahal sgt jd kami pun masuk. rupa dia lebih kurang macam nie la.

buruk lg drpd yg nie.

Kalo masuk naik kereta api selalunya rumah hantu jalan kaki kan. huhu. kereta api tu sgt la uzur. kami pun takut mo naik. bukan takut masuk rumah hantu tu tp takut naik kereta api yg mcm mo tercabut ja. bila masuk tu mmg bengang + lawak sbb rasanya bukan rumah pun tp lorong. lepas tu hantu dia pula main goyang2x pagar dgn bagi terkejut orang ja. tak da la seram. kami gelakkan hantu tu pastu dia x puas hati dgn kami dia bg terkejut ja. tak takut pun. huhu.

Lepas tu kami naik 'pusing2x' pula. bayarannya sama ja. 2 token = rm4. mula2x rasa mcm x berbaloi pula mo naik tp sbb alang2x sdh sampai kan naik ja la. benda 'pusing2x' tu lebih kurang mcm nie.

nie gmbr tipu. x ramai orang pun. kami 5 orng ja waktu tu.

Waktu main benda nie ada orang tu ddk diam ja sbb gayat dgn tinggi. hahaha. padahal x da la tinggi sgt. kami semua teriak2x + lambai2x atas tu. tp dia senyap ja. takut la katakan. haha. lepas habis main kami pusing2x kejap lepas tu balik dengan perasaan yg agak hampa. huhu. total semua duit habis dkt fun fair yg tak berapa nak fun sgt tu rm8. huhu. tp x pa la. yg penting gian mo pg fun fair sdh lepas. takut nnt kempunan pulakn kan.

p/s --> trauma + fobia mo pg fun fair lg. =_=!

1 comment:

entahlahnoob said...

i find that funfair was a total pathetic during my childhood where i got lost.that is the only reason why i hate funfair.