Monday, February 4, 2013

Dia

assalamualaikum ~

hye..bila korang baca tajuk entry nie mst korang jangka aku akan cerita pasal pakwe a.k.a bf dan yg sewaktu dengannya kan? betol x? hehe..actually..entry kali nie crita pasal mak aku..yess...MAK aku..my lovely mom..hiiii...

alkisahnya begini..td waktu tgh landing2x atas katil then baru nak ambik mood kjp nak ZzZz..tiba2x fon bunyi..x da nama...then angkat ja la..rupa2xnya my auntie yg kol...ceehhh..mcm muda sgt kan kalo pggl auntie..ok..mak cik la..dlm hati aku..*pelik* slama nie mak cik aku nie x pernah pun kol aku seumur hidupku...mula2x tny kabar mcm biasa..sembang2x..then, last2x baru dia kata.."mak tu x sihat sgt...sakit2x ja mak cik tgok..telampau kerja kuat kali.."

automatik air mata aku mengalir deras, suara pun bertukar...ya, aku mmg sentsitif..even aku nie kuat ckp n suka huha2x tp hati aku ada taman k...then, aku cpt2x bg salam kat mak cik aku...malu la nnt dia taw aku nangis..after that, terus aku kol mak aku...

mak aku mmg jenis x suka cakap bila dia sakit...dr dulu lg mmg mcm tu...satu hal yg aku kagum sgt mak nie...dia mampu besarkan 6 orng anak dia seorang diri tanpa suami...ok hader??? aku x taw dr mana mak aku dpt kekuatan tu...arwah pergi waktu semuanya masi kecil dan bersekolah...kalo aku pun x taw lg mampu ka x..(tp mungkin kuat kot sbb aku kan anak mak..hihihi) ok..sambung balik..time sembang dgn mak aku dia akan tny pasal aku ja...bila aku tny mak sihat ka x dia kata ok ja..x pun..ala..sikit ja...okai...aku jd sedih plak nak taip lg..cukup la k...rindu sgt dgn mak...

"mak..ampunkan dosa ein ya...halalkan semua yg mak dah bg pd ein..minta maaf kalo ein pernah sakitkan hati mak..in sha Allah bila ein dah berjaya nanti ein akan jaga mak dan balas jasa mak yg x terhingga tu...I LOVE U MAK !!"
-peluk cium dr anakmu yg jauh-

p/s --> ok..mak aku x kan baca pun blog aku nie..hihi..angin..tlng sampaikan pada mak ya... ^_^

4 comments:

Ahmad Ismi said...

lin lek kau ya..insyaALLAH ok tuh...sorang ibu mmg sgt kuat k...trutmnya ibu kau.....btw..hntr sini bha durian crepe klo brani..haha.....

Cikgu Fikri said...

sabar n tabah yer.. hope ur mom will get well soon.. Amin :)

iNsaN BiaSa... said...

mie : haha,,,nnt aku balik sabah kita ry buat k...tu pun kalo musim durian..

cikgu : in sha Allah..amin..

Masjue Masjuwita said...

kalau blm mampu senangkan mak, senangkan hati dia. hadiahkan doa utknya tiap hari :)